تو قسمت قبلی دیدیم که چطور یک کارفرما رفت سراغ وردپرس و قالب آماده رفت و بعدش با توجه به درخواست های تیم مارکتینگ یک پلاگین نصب کردن ولی اون چیزی که میخواستن نشد و
برای کارهای وردپرس در مرحله اول اکثر افراد اینطور فکر میکنن که یک تایتل ساده “آشنا با وردپرس” یا “توسعه دهنده وردپرس” کارشون رو پیش میبره و تمام مشکلاتشون رو حل میکنه! اما اینطور نیست و اول از همه باید بریم سراغ کاری که داریم انجام میدیم و انتظاری که از وردپرس داریم.
برای سایت وردپرسی من چه فردی مناسب است؟
پنل مدیریت وردپرس و قالب آماده
وقتی داریم از قالب آماده و پلاگین خریده شده استفاده میکنیم، این انتظار میره که این ابزار دسترسی زیادی برای تغییرات به ما بده.مثلا چه دسترسی؟ تغییر رنگ و اندازه و طرح بیشتر المان هایی که در صفحات مختلف دسکتاپ و موبایل نمایش داده میشه.
ممکنه قالب یک مقدار حرفهاییتر باشه و دسترسی های بیشتری بده که از پنل وردپرس قابل کنترل باشه مثل نوع pagination که به صورت infinite-scroll باشه یا Ajax یا page-link و یا دسترسی های مربوط به تغییر پستتایپ (Post-Type) و تکسونومی (Taxonomy) های تعریف شده.
تو مثال اول از حالت اول، به یک ادمین سایت نیاز داری: کسی که با پنل وردپرس آشنا باشه (دقت کن! پنل مدیریت وردپرس نه کدنویسی)، با پنل مدیریت قالب یک یا دوتا از قالب های شناخته شده تجربه کار داشته باشه.
این فرد میتونه گزینه مناسبی برای کار شما باشه و با شناختی که از پنل مدیریت وردپرس داره میتونه کارهای سایت شما رو انجام بده.
تو مثال دوم از حالت اول، به کسی نیاز داری که علاوه بر ادمین سایت بودن باید شناخت کافی (با دانش کافی فرق داره) از کانسپتها و ویژگیهای وردپرس داشته باشه که تو ایجاد تغییرات از طریق پنل قالب و وردپرس اشکالی در عملکرد سایت ایجاد نکنه.
تا اینجا با دو سطح از افرادی که میتونن با پنل مدیریت وردپرس بدون کدنویسی و دانش کدنویسی کار کنن آشنا شدیم.
این دو سطح برای سایت های وردپرسی که فرآیند فروش سادهای دارن و قرار نیست ویژگی خاصی به سایت اضافه بشه چون عمده نیاز کسبوکار و مشتری توسط قالب و پلاگینها پوشش داده شده در نتیجه وظیفه اصلی این فرد نگهداری از سایت، کارهای ابتدایی محتوا و سئو هست.
توسعه دهنده وردپرس
بعضی وقت ها هم هست که قالب و ابزارهای آماده جوابگوی نیاز کسب و کار نیستن و لازم هست که یک قالب اختصاصی متناسب با نیازهای مشتری و کسب و کار طراحی و پیاده سازی بشه. در این حالت حتما فرد انتخاب شده باید دانش کدنویسی داشته باشه به ویژه اگر فرآیند و فعالیت خاصی قراره انجام بشه.
مثلا در فایل UI پروژه، یک شمارنده با اکشن خاص وجود داره که در نقش یک CTA برای کاربر طراحی شده. در ابتدای افراد مشارکت کننده پروژه (خصوصا اکبرآقای محله!) توصیه اکید میکنه که این بخش از طرح که کاری نداره و با یه پلاگین سریع میشه اجراش کرد! بدون اینکه اصلا بدون کار پلاگین چی هست و چه جاهایی استفاده میشه و هزینه اضافه کردن یک کد ناشناخته به پروژه چقدر هست، این پیشنهاد رو میده.
بر یک فرض هم که با پلاگین آشنا باشه:
- آیا برای هر چیزی که در طرح ها هست یک پلاگین وجود داره؟
- آیا باید برای هرچیزی که نیاز داریم یک پلاگین نصب کنیم؟
- …
از این توصیه نپخته و خام که بگذریم، برای کسی که قراره این طرح رو پیاده کنه (توسعه دهنده) باید دانش کافی در فرانت (html/css/js) داشته باشه و همچنین توابع وردپرس و ساختار کدنویسی این CMS رو به خوبی بشناسه.
به عنوان مثال اگر این شمارنده قراره یک کد تصادفی رو برای کاربر تولید کنه تا بعدا به عنوان کد تخفیف بتونه استفاده کنه، توسعه دهنده باید این کد رو جایی در دیتابیس با فرمت درست ذخیره کنه که بعدا بتونه با کوئری مناسب دیتای مورد نیازش رو از دیتابیس بگیره.
تمام این مراحل نیاز به دانش فنی داره که توسعه دهندهای که داره قالب اختصاصی متناسب با کسبوکار رو برنامه نویسی میکنه با این تکونولژی ها آشناست و مهارت داره.
آنچه خواهید خواند:
تو قسمت بعدی میریم سراغ اینکه چطور باید ویژگی که میخوایی رو بررسی کنیم (برای فرد فنی و غیرفنی) چطور ارزیابی کنیم و انتقال بدیم و چالش هایی که از زمان روشن شدن ایده تا مرحلهی اجرا در وردپرس وجود داره.