چند وقت پیش با یکی از دوستای صمیمی درحال صحبت بودیم که ایده این مطلب از صحبت هامون پیدا شد و امروز تونستم درباره این موضوع بنویسم.
خیلی از کسب و کارها برای اینکه نسخه اولیه محصول (MVP) خودشون رو سریع اجرا و مارکت مشخص شده محصول رو تست کنند، سراغ سریع ترین و کم دغدغه ترین امکانات موجود میرن. تو تصمیم گیری این منابع، قطعا هزینه-فایده (trade-off) هایی وجود داره که تصمیم گیرنده هایی مثل کوفاندرها و مدیران فنی ازش غافل میشن.
یکی از این منابع وردپرس هست که به دلیل داشتن کامیونیتی بزرگ و تعداد زیادی پلاگین در ریپازیتوری وردپرس و همچنین انعطاف پذیری زیاد در پیاده سازی ایده های متفاوت، گزینه اول کسبوکارها به ویژه استارتاپ ها ،تیم های مارکتینگ و مدیران فنی است.
اما انتخاب وردپرس شروع دغدغههاست! این پلاگینها و ابزارهای رنگارنگ که قابلیت های خاصی به سایت اضافه میکنن و از طرف دیگه قالب هایی که هر کدوم در نسخه های دمو چیزی رو نمایش میدن که در ظاهر فوقالعاده و بینقص هستن، تنها یک جادو و فریب برای انتخاب کننده وردپرس هست. البته برای کسی که تجربه کافی در توسعه و استفاده از وردپرس داشته باشه قطعا این انتخاب انقدر هم ترسناک و فریبانه نیست!
حالا فرض کنید که بنا به هر دلیل یا دلایلی ( برای چه پروژه هایی از وردپرس استفاده کنیم؟ ) وردپرس انتخاب شد و از قضا یکی از این قالب های رنگارنگ هم برای زیبایی بصری با سلیقه مدیر پروژه (صاحب کسب و کار، مشتری، اکبرآقای محله، دخترعموی مدیرفنی، …) از قبل خریده شده.
اینجا سناریویی که عموما باهاش مواجه شدید/دارید میشید/خواهید شد رو باهم مرور میکنیم:
چقدر قالب خوبیه! امکانات زیادی داره و دستمون برای تغییرات در هرجای سایت بازه.
2 روز بعد!
عضو تیم مارکتینگ یا مشاور: ما برای افزایش نرخ تبدیل و جذب کاربر بیشتر نیاز به بهمان فیچر داریم و باید روی وردپرس نصب بشه و قیمتش 300 هزارتومن هست.
مدیر پروژه: اااممم، اوکیه مشکلی نیست پرداختش رو انجام میدیم و کارها رو پیش میبریم.
بعد از نصب پلاگین و چندین وقت بعد!
مارکتینگ: نه این اون چیزی نبود که ما مخیواستیم و فلان قابلیت خاص رو نداره.
نکته خیلی مهم: این فلان قابلیت چیزی هست که براش پلاگین وجود نداره، ابزار آماده دیگهای هم نیست که بشه ازش استفاده کرد تا کار جلو بره و از طرفی برای حل مسئله مشتری یا مارکتینگ یا افراد درگیر با محصول، باید این قابلیت اضافه بشه.
راه حلی معمول تو این شرایط اضافه کردن یک فرد که بتونه کارهای مربوط به وردپرس رو انجام بده تا کسبکار بتونه پاسخگوی نیازهای افراد وابسته بهش باشه.
خوب تا اینجا این استارتاپ یا کسب و کار به این نتیجه رسید که باید یک نفر دیگه به تیم اضافه بشه، پس خیلی سریع یک آگهی با یکی از این عنوانها منتشر میکنن:
توسعه دهنده وردپرس / وبمستر / وردپرسکار / ادمین سایت / …
اینا دقیقا نقطهای هست که موقع نوشتن ین آگهی باید دقت بیشتری داشت و نیاز سنجی کرد که “دقیقا ما دنبال کی هستیم؟”
یک توسعه دهنده با زبان PHP میخواییم؟ یکی که بتونه با پلاگین ها کار کنه لازم داریم؟ چه کسی برای پوزیشن کاری ما مناسبه؟
آنچه خواهید خواند:
تو قسمت بعدی جواب سوال های بالا رو میدیم و میریم سراغ اینکه هر کدوم از ادم هایی که به نوعی با وردپرس سرو کار دارند چقدر ازش میدونن و چه استفاده ای قراره ازش ببرن و چه انتظاراتی از وردپرس دارن.